![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 jehněčí kýta (cca 2 kg) • šťáva z jednoho citrónu • 3 stroužky česneku • 4 lžičky oleje • 1 lžička majoránky • 1 lžička tymiánu • 1 lžička šalvěje • 2 lžičky papriky • mletý černý pepř Recept marinovaná jehněčí kýta připravíme takto:
Všechny přísady (kromě masa) smícháme. Směsí potřeme maso, přikryjeme a necháme v chladu odpočinout nejlépe přes noc. Na grilovací rošt dáme fólii, na ni dáme kýtu a pečeme nejdříve na vysokém plameni po dobu 10-15 minut, až maso zhnědne, jednou otočíme. Pak odstraníme fólii a pečeme na mírném ohni jedna a tři čtvrtě hodiny. Podle potřeby kýtu obracíme a potíráme směsí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Marinovaná jehněčí kýta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: telecí kýta na špeku, jehněčí kotlety po srbsku, holandská kýta, jehněčí kořínek na kmínu, jehněčí na chmelu, burgundská vepřová kýta, jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem, jehněčí maso na houbách, jehněčí maso na česneku, skopová kýta po anglicku marinovaná jehněčí kýta, recept, hlavní jídla |