![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 150 g předního hovězího masa • 1 párek • 300 g brambor • mletá paprika • 250 g rajčat • 1 cibule • 50 g slaniny • 20 g sádla • 2 lžíce hladké mouky • 1 l vývaru z kostí • kmín • majoránka • česnek • sůl Recept maďarská gulášová polévka připravíme takto:
Slaninu pokrájenou na drobné kostičky rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme ji dozlatova, vmícháme na malé kostičky pokrájené maso a osmažíme je po všech stranách. Pak sundáme z plotny a vmícháme mletou papriku, utřený česnek a kmín. Doplníme trochou vývaru a dusíme. Když je maso téměř měkké, přilijeme zbytek vývaru, přivedeme k varu, vmícháme spařená, oloupaná a na kousky pokrájená rajčata, brambory nakrájené na kostičky, žlutou jíšku ze sádla a mouky, dobře rozmícháme a vaříme, až maso i brambory změknou. Nakonec přidáme pórek pokrájený na kolečka, rozemnutou majoránku a necháme přejít varem. Bude ji potřeba, dochutíme polévkovým kořením. V naší kuchařce bylo kromě receptu Maďarská gulášová polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: maďarská fazolačka, gulášová maďarská polévka, gulášová polévka ze skopového masa, maďarská žampionová polévka, maďarská bramborová polévka, falešná gulášová polévka, maďarská polévka, maďarská slepičí polévka, gulášová polévka, maďarská okurková polévka maďarská gulášová polévka, recept, polévky |