KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Maďarská bramborová polévka

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept maďarská bramborová polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g brambor
   • kousek celeru
   • 120 g mrkve
   • pórek
   • cibule
   • 20 g tuk
   • 1 l masového vývaru
   • sůl
   • pepř
   • muškátový oříšek
   • majoránka
   • 50 g uzeného bůčku
   • 2 párky
   • 1,5 dcl smetany
   • petrželová nať
Recept maďarská bramborová polévka připravíme takto:
Brambory, celer, mrkev a pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme, osmahneme na tuku, přidáme k nakrájenou zeleninu a krátce podusíme. Pak zalijeme masovým vývarem, osolíme a povaříme asi 30 minut. Přidáme pepř, kousek nastrouhaného muškátového oříšku, majoránku, nakrájený a vyškvařený bůček a na kolečka nakrájené párky. Do hotové polévky přilijeme smetanu a posypeme nasekanou petrželovou natí.





maďarská bramborová polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz