KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept maďarská bramborová polévka potřebujeme tyto suroviny: • 500 g brambor • kousek celeru • 120 g mrkve • pórek • cibule • 20 g tuk • 1 l masového vývaru • sůl • pepř • muškátový oříšek • majoránka • 50 g uzeného bůčku • 2 párky • 1,5 dcl smetany • petrželová nať Recept maďarská bramborová polévka připravíme takto:
Brambory, celer, mrkev a pórek očistíme a nakrájíme nadrobno. Cibuli nakrájíme, osmahneme na tuku, přidáme k nakrájenou zeleninu a krátce podusíme. Pak zalijeme masovým vývarem, osolíme a povaříme asi 30 minut. Přidáme pepř, kousek nastrouhaného muškátového oříšku, majoránku, nakrájený a vyškvařený bůček a na kolečka nakrájené párky. Do hotové polévky přilijeme smetanu a posypeme nasekanou petrželovou natí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Maďarská bramborová polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: maďarská žampionová polévka, bramborová polévka s celerem, bramborová polévka s koprem, maďarská polévka, bramborová polévka s rajčaty, bramborová česnečka se smetanou, bramborová polévka s feferonkou, bramborová polévka s řeřichou, maďarská gulášová polévka, bramborová polévka nakyselo maďarská bramborová polévka, recept, polévky |