KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Maďarská gulášová polévka

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept maďarská gulášová polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 150 g předního hovězího masa
   • 1 párek
   • 300 g brambor
   • mletá paprika
   • 250 g rajčat
   • 1 cibule
   • 50 g slaniny
   • 20 g sádla
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 1 l vývaru z kostí
   • kmín
   • majoránka
   • česnek
   • sůl
Recept maďarská gulášová polévka připravíme takto:
Slaninu pokrájenou na drobné kostičky rozškvaříme, přidáme drobně nakrájenou cibuli, usmažíme ji dozlatova, vmícháme na malé kostičky pokrájené maso a osmažíme je po všech stranách. Pak sundáme z plotny a vmícháme mletou papriku, utřený česnek a kmín. Doplníme trochou vývaru a dusíme. Když je maso téměř měkké, přilijeme zbytek vývaru, přivedeme k varu, vmícháme spařená, oloupaná a na kousky pokrájená rajčata, brambory nakrájené na kostičky, žlutou jíšku ze sádla a mouky, dobře rozmícháme a vaříme, až maso i brambory změknou. Nakonec přidáme pórek pokrájený na kolečka, rozemnutou majoránku a necháme přejít varem. Bude ji potřeba, dochutíme polévkovým kořením.





maďarská gulášová polévka, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz