KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Maďarská polévka

Kategorie: polévky, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept maďarská polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 brambory
   • 200 g uzeniny
   • 1 cibule
   • 4 stroužky česneku
   • 2 dcl smetany
   • 3 lžíce oleje
   • 1 lžička mleté papriky
   • sůl
   • oregano
   • 1 kostka masoxu
   • 1 vrchovatá lžíce hladké mouky
   • zelená petrželka
Recept maďarská polévka připravíme takto:
Na tuku zpěníme nakrájenou cibulku, posypeme mletou paprikou, přidáme na kostičky nakrájené oloupané syrové brambory, mírně podlijeme a dusíme do změknutí. Pak přidáme nakrájenou uzeninu, ochutíme utřeným česnekem, oreganem, přidáme masox a zalijeme litrem studené vody. Ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky, nalijeme do polévky a povaříme ještě asi 5 minut. Při podávání posypeme petrželkou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Maďarská polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

maďarská fazolačka, maďarská slepičí polévka, maďarská bramborová polévka, gulášová maďarská polévka, maďarská gulášová polévka, maďarská okurková polévka, maďarská žampionová polévka



maďarská polévka, recept, polévky


©2023KucharkaRecepty.cz