![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor • 0,5 l mléka • 2 vejce • 40 dkg hrubé mouky • 3 dkg másla Recept loretánské brambory připravíme takto:
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě a nastrouháme. V osoleném mléce rozkvedláme 2 vejce, přimícháme hrubou mouku a uvaříme husté těsto. Do něj pak přidáme připravené brambory a 3 dkg másla, těsto řádně promícháme. Lžicí z něho vykrajujeme noky a smažíme je na oleji. Podáváme teplé se zeleninovým salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Loretánské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: brynzové brambory, zapékané brambory s brokolicí, pečené brambory s omáčkou po francouzsku, selské brambory s klobásou a špekem, pečené brambory s tvarohem, lyonské brambory, zapečené brambory s kysaným zelím, dušená kapusta s uzeným masem a brambory, alpské brambory, gratinované brambory loretánské brambory, recept, hlavní jídla |