![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor • 0,5 l mléka • 2 vejce • 40 dkg hrubé mouky • 3 dkg másla Recept loretánské brambory připravíme takto:
Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě a nastrouháme. V osoleném mléce rozkvedláme 2 vejce, přimícháme hrubou mouku a uvaříme husté těsto. Do něj pak přidáme připravené brambory a 3 dkg másla, těsto řádně promícháme. Lžicí z něho vykrajujeme noky a smažíme je na oleji. Podáváme teplé se zeleninovým salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Loretánské brambory nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: brambory na slanině s tvarohem, zapečené brambory se smetanou a kuřecím masem, pečené brambory po tyrolsku, zapečené brambory s pórkem, jogurtové brambory, pražské brambory, zapečené brambory s vepřovým masem, zapečené brambory se špenátem, jednoduché pečené česnekové brambory, pečené brambory s omáčkou po francouzsku loretánské brambory, recept, hlavní jídla |