KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept lín se žampióny potřebujeme tyto suroviny: • lín • celer • petržel • máslo • žampióny • sůl • pepř • citrón • jíška • bílé víno Recept lín se žampióny připravíme takto:
Staženého lína nakrájíme na menší kousky, kůži a ploutve povaříme ve vodě s celerem a petrželí. Do rendlíku dáme kousek másla, nakrájené žampióny, špetku pepře a šťávu z polovičky citrónu a rybí maso v tom podusíme. Polévku z kůže zahustíme jíškou, zředíme sklenicí bílého vína a povaříme. Maso ze šťávy vyndáme, šťávu smícháme se zasmaženou polévkou, necháme přejít varem a potom omáčku přecedíme na maso rozložené na míse. Ozdobíme plátky citrónu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Lín se žampióny nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: lín na česneku a paprice, lín s koprovou omáčkou, jehněčí maso se žampióny, špagety s hráškem a žampióny, telecí žebírka se sýrem a se žampióny, sójové ragú se žampióny, pečené brambory se smetanou a žampióny, placičky se žampióny a květákem, kapr na sardeli se žampióny, zapečené těstoviny s pikantním párkem a žampióny lín se žampióny, recept, hlavní jídla |