KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept lín s petrželovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 4 líni (každý kus cca 400 g) • 4 lžíce hladké mouky • 80 g másla • olej na smažení • šťáva z 1 citronu • sůl • na omáčku: 40 g másla + 40 g hladké mouky + 500 ml vývaru + 3 lžíce sekané petrželky + 1 žloutek + 1 stroužek česneku + bílý mletý pepř • na ozdobu:plátky citronu + kostičky papriky + zelené bylinky Recept lín s petrželovou omáčkou připravíme takto:
Rybu vykucháme, odstraníme šupiny, omyjeme, osolíme a necháme je chvíli odležet. Pak tupou stranou nože z nich odstraníme sliz a znovu je omyjeme a osušíme. Ryby znovu osolíme, pokapeme citronovou šťávou, obalíme v mouce a na rozpáleném oleji s máslem a líny po obou stranách opečeme. Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, tu zředíme vodou, rozšleháme a na mírném ohni vaříme asi 20 minut. Osolíme, mírně opepříme, přidáme rozetřený stroužek česneku a nasekanou petrželku. Nakonec vmícháme žloutek. Líny podáváme s petrželovou omáčkou a vařenými bramborami. Ozdobíme je plátky citronu, kostičkami papriky a zelenými bylinkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Lín s petrželovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: losos s ostružinovou omáčkou, špagety se zeleninou a sýrovou omáčkou, vepřové medailonky s česnekovou omáčkou, kuřecí prsíčka s višňovou omáčkou, treska s pikantní omáčkou, dušená ryba se smetanovou omáčkou a hřiby, špagety s rajčatovou omáčkou ii, treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou, fettucine s oříškovou omáčkou, hovězí s křenovou omáčkou lín s petrželovou omáčkou, recept, hlavní jídla |