![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • kůzlečí kýta • slanina • cibule • česnek • sůl • bílý mletý pepř • vepřové sádlo • čerstvý rozmarýn Recept kůzlečí kýta na česneku připravíme takto:
Kýtu prošpikujeme slaninou, nasolíme, lehce opepříme bílým pepřem, potřeme rozmarýnem a drceným česnekem, dáme do pekáče, podlijeme trochou vody, pod maso přidáme na proužky nakrájenou cibuli a přikryté pozvolna pečeme při 170°C téměř doměkka (přibližně 2 hodiny). Pak odklopíme a dopečeme odkryté přibližně 1 hodinu. Během pečení maso podléváme vzniklým výpekem. Kůzlečí kýtu na česneku podáváme nejlépe s bramborovými knedlíky a se špenátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kůzlečí kýta na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí na česneku a víně, vepřová panenka na česneku, marinovaná jehněčí kýta, kotlety na česneku ii, krevety na sherry a česneku, steak z lososa na česneku, telecí kýta na špeku, skopová kýta po anglicku, hovězí kýta na okurkách, vepřová kýta na divoko kůzlečí kýta na česneku, recept, hlavní jídla |