KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu

Kategorie: polévky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g brambor
   • 4 křepelčí vejce
   • čerstvé houby (nejlépe hřiby nebo žampiony)
   • 0,5 l mléka
   • 0,5 l vody z brambor
   • 0,2 l smetany
   • 100 g hladké mouky
   • 20 g másla (2 lžíce)
   • 4 plátky toustů
   • 60 g cukru
   • 50 g olivového oleje
   • sůl
   • bílý pepř
   • 1 bobkový list
   • 3 kuličky nového koření
   • 3 kuličky pepře čerstvý kopr
   • ocet podle chuti
Recept kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu připravíme takto:
Na másle s olejem orestujeme hladkou mouku, zalijeme vodou z uvařených brambor a mlékem, rozšleháme, přidáme koření a vaříme asi 20 minut. Pak přidáme orestované houby, vařené brambory, dochutíme solí, pepřem a octem a zjemníme smetanou a druhou polovinou másla. Nakonec přidáme nasekaný čerstvý kopr. Do vroucí osolené vody s octem lehce rozklepneme na lžíci křepelčí vejce, které vaříme asi 1–2 minuty (vejce musí zbělat). Toust zlehka opečeme a vajíčka položíme na toust.





kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz