KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jihočeská kulajda potřebujeme tyto suroviny: • 1 l vody • 1/2 l kyselé smetany • 300 g brambor • 200 g čerstvých hub (nebo 20 g předem namočených sušených) • menší cibuli • 80 g rostlinného tuku • 3 vejce • navršenou lžíci hrubé mouky • sůl • kmín • bobkový list • kopr • ocet Recept jihočeská kulajda připravíme takto:
Pokrájené brambory uvaříme téměř doměkka s kmínem, solí a cibulí. Přilijeme mouku rozmíchanou ve smetaně. Přidáme houby podušené se solí a kmínem, bobkový list a sekaný kopr. Polévku přivedeme k varu a postupně do ní vyklepneme vejce. Dokyselíme octem podle chuti. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihočeská kulajda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kulajda, šumavská kulajda se zastřenými vejci, jihočeská kapří zadělávaná polévka, šumavská kulajda, jihočeská rybí polévka, koprová kulajda, kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu jihočeská kulajda, recept, polévky |