KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jihočeská kulajda

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jihočeská kulajda potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 l vody
   • 1/2 l kyselé smetany
   • 300 g brambor
   • 200 g čerstvých hub (nebo 20 g předem namočených sušených)
   • menší cibuli
   • 80 g rostlinného tuku
   • 3 vejce
   • navršenou lžíci hrubé mouky
   • sůl
   • kmín
   • bobkový list
   • kopr
   • ocet
Recept jihočeská kulajda připravíme takto:
Pokrájené brambory uvaříme téměř doměkka s kmínem, solí a cibulí. Přilijeme mouku rozmíchanou ve smetaně. Přidáme houby podušené se solí a kmínem, bobkový list a sekaný kopr. Polévku přivedeme k varu a postupně do ní vyklepneme vejce. Dokyselíme octem podle chuti.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jihočeská kulajda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

šumavská kulajda, kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu, jihočeská kapří zadělávaná polévka, šumavská kulajda se zastřenými vejci, koprová kulajda, jihočeská rybí polévka, kulajda



jihočeská kulajda, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz