![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g hub • 4 velké brambory • sůl • kmín • 1/8 l zakysané smetany • 1 lžička hladké mouky • kopr • 4 vejce vařená na tvrdo • 1 l vody Recept šumavská kulajda připravíme takto:
Do osolené vody dáme vařit očištěné a nakrájené houby. Po 15 minutách varu přidáme na kostky nakrájené brambory, kmín a vaříme doměkka. Polévku zahustíme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku. Podle chuti přidáme kopr. Při podávání pak ke každé porci přidáme rozpůlené vařené vejce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Šumavská kulajda nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: šumavská bramboračka, kulajda se ztraceným křepelčím vejcem na toustu, koprová kulajda, kulajda, šumavská kulajda se zastřenými vejci, jihočeská kulajda šumavská kulajda, recept, polévky |