KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Krušnohorský bramborák

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krušnohorský bramborák potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg brambor
   • 10 dkg uzeného masa nebo slaniny
   • 2 dcl mléka
   • 2 lžíce polohrubé mouky
   • 1 lžíce strouhanky
   • 1 vejce
   • sůl
   • pepř
Recept krušnohorský bramborák připravíme takto:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme do misky, přilijeme horké mléko, přidáme polohrubou mouku a strouhanku a promícháme. Pak přidáme vejce a nadrobno nakrájené uzené maso a řádně promícháme (těsto nesmí být moc tekuté ani příliš husté, podle potřeby hustotu upravíme přidáním mléka nebo mouky). Dochutíme solí a pepřem. Ze směsi pak na rozpáleném oleji smažíme bramboráky.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Krušnohorský bramborák nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

houbový bramborák, bramboráky se slaninou, bramborák se škvarky, zeleninová směs v bramboráku, slezská cmunda ( bramborák ), řízek v bramboráku, uzené maso v bramboráku, uzená plec v bramboráku, pečené bramboráky, kynutý bramborák



krušnohorský bramborák, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz