![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg brambor • 10 dkg uzeného masa nebo slaniny • 2 dcl mléka • 2 lžíce polohrubé mouky • 1 lžíce strouhanky • 1 vejce • sůl • pepř Recept krušnohorský bramborák připravíme takto:
Brambory oloupeme, nastrouháme najemno a vymačkáme z nich přebytečnou vodu. Dáme do misky, přilijeme horké mléko, přidáme polohrubou mouku a strouhanku a promícháme. Pak přidáme vejce a nadrobno nakrájené uzené maso a řádně promícháme (těsto nesmí být moc tekuté ani příliš husté, podle potřeby hustotu upravíme přidáním mléka nebo mouky). Dochutíme solí a pepřem. Ze směsi pak na rozpáleném oleji smažíme bramboráky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Krušnohorský bramborák nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bramboráky se slaninou, bramborák, zapečený bramborák se špekáčkem, pečené bramboráky, uzená krkovička v bramboráku, řízek v bramboráku, pivní bramborák s uzeným masem, krkonošské sejkory (bramboráky), houbový bramborák, cuketový bramborák krušnohorský bramborák, recept, hlavní jídla |