KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Řízek v bramboráku

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept řízek v bramboráku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové kýty
   • 200 g rostlinného tuku
   • 100 g hladké mouky
   • 6 lžic mléka
   • 5 lžic nastrouhaných brambor
   • 4 ks stroužků česneku
   • 2 vejce
   • majoránka
   • mletý černý pepř
   • sůl
Recept řízek v bramboráku připravíme takto:
Vepřovou kýtu zbavíme tučné části, omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky. Mírně naklepeme a osolíme. Oloupané brambory jemně nastrouháme, vymačkáme přebytečnou vodu, přelijeme horkým mlékem, přidáme rozšlehaná vejce, mletý černý pepř, majoránku, oloupaný prolisovaný česnek, hladkou mouku a dobře promícháme v hladké těstíčko. Podle potřeby můžeme dosolit. Maso obalíme v těstíčku a na rozpáleném rostinném tuku zvolna smažíme po obou stranách dozlatova.





řízek v bramboráku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz