KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Krkonošská cibulačka s hovězím masem

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept krkonošská cibulačka s hovězím masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g hovězího předního masa bez kosti
   • 200 g brambor
   • 200 g kořenové polévkové zeleniny
   • 350 g cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 10 g sušených hub
   • 3 vejce
   • 2,3 l vody nebo vývaru
   • 1 krajíc chleba
   • sůl
   • mletý kmín
   • čerstvá petrželová nať
Recept krkonošská cibulačka s hovězím masem připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka. Pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené brambory, oloupanou a nakrájenou kořenovou zeleninu, propláchnuté a na chvilku namočené sušené houby a prolisovaný česnek a vše povaříme do měkka. Pak přidáme nakrájenou cibuli a mletý kmín a povaříme ještě 10 minut. Potom do polévky zašleháme vejce a dochutíme solí. Nakonec přidáme nasekanou petrželku a zlehka promícháme. Chleba nakrájíme na malé kostičky a osmahneme na pánvi. Při podávání porce krkonošské cibulačky posypeme opečenými kostičkami chleba.





krkonošská cibulačka s hovězím masem, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz