![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králičí zadek • 20 g slaniny • 2 cibule • půl hlávky červeného zelí • sůl • půl lžičky kmínu • špetka majoránky • ocet • kyselé jablko • 30 g polohrubé mouky Recept králík v červeném zelí připravíme takto:
Králíka naporcujeme, sádlo vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmažíme na sádle. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme maso, osmažíme, podlijeme vývarem a dusíme 25 minut. Přidáme na nudličky nakrájené zelí, nahrubo nastrouhané jablko, kmín, ocet a sůl a přikryté dusíme doměkka. Pak maso vyjmeme, zelí zaprášíme moukou a povaříme. Dochutíme solí a octem a králíka vrátíme k zelí a prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík v červeném zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jelení steak na červeném víně, králík v mrkvi, nudle se zelím a houbami, alsaské zelí, špecle s kysaným zelím a uzeným masem, králík po kanadsku, zapečené plněné zelí, chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím, vepřový guláš se zelím a rajčaty, pečená kachna s červeným zelím králík v červeném zelí, recept, hlavní jídla |