KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Moravský králík

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept moravský králík potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 větší králík
   • 1 cibule
   • 5 stroužků česneku
   • 1,5 dcl oleje
   • 1 dcl bílého vína
   • sůl
   • půl lžičky pepře
   • 1 lžička mleté papriky
   • 2 lžíce hořčice
   • 2 lžíce kečupu
Recept moravský králík připravíme takto:
Králíka naporcujeme. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek, směs promícháme, osolíme, vlijeme na připraveného králíka v pekáči, zakryjeme utěrkou a necháme odležet minimálně do druhého dne v chladu. Pak pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Podle potřeby podlijeme maso horkou vodou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Moravský králík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

králík na hořčici ii, králík načerno, moravský vrabec, králík na dijonské hořčici, birminghamský smažený králík, kanadský králík, moravský vrabec ii, králík na šalvěji, dušený králík s křenem, ticinský králík



moravský králík, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz