![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 větší králík • 1 cibule • 5 stroužků česneku • 1,5 dcl oleje • 1 dcl bílého vína • sůl • půl lžičky pepře • 1 lžička mleté papriky • 2 lžíce hořčice • 2 lžíce kečupu Recept moravský králík připravíme takto:
Králíka naporcujeme. Olej, víno a vodu smícháme, přidáme pepř, papriku, hořčici, kečup, nadrobno nakrájenou cibuli a na tenké plátky pokrájený česnek, směs promícháme, osolíme, vlijeme na připraveného králíka v pekáči, zakryjeme utěrkou a necháme odležet minimálně do druhého dne v chladu. Pak pekáč s masem v nálevu vložíme do trouby a necelé dvě hodiny pečeme při střední teplotě. Podle potřeby podlijeme maso horkou vodou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Moravský králík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na hořčici ii, králík načerno, moravský vrabec, králík na dijonské hořčici, birminghamský smažený králík, kanadský králík, moravský vrabec ii, králík na šalvěji, dušený králík s křenem, ticinský králík moravský králík, recept, hlavní jídla |