KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Alsaské zelí

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept alsaské zelí potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g kysaného zelí
   • 1 cibule
   • 2 lžíce husího sádla
   • 0,5 l bílého vína
   • 1 jablko
   • mrkev česnek
   • 10 jalovčinek
   • bobkový list
   • hřebíček
   • 300 g anglické slaniny
   • 2 cl kirše
   • 4 kotlety
   • 2 frankfurtské párky
   • drůbeží vývar
   • sůl
   • pepř
Recept alsaské zelí připravíme takto:
Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme pokrájené zelí, jablko, jalovec, pokrájenou mrkev, česnek, bobkový list, hřebíček a krátce podusíme. Vložíme do zapékací misky, zalijeme kiršem, vínem a vývarem. Vložíme čtyři nožičky párků, osolené, naklepané a opepřené kotlety. Zapékáme jednu až jednu a půl hodiny. Alsaské zelí podáváme s chlebem nebo s brambory.





alsaské zelí, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz