KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept alsaské zelí potřebujeme tyto suroviny: • 500 g kysaného zelí • 1 cibule • 2 lžíce husího sádla • 0,5 l bílého vína • 1 jablko • mrkev česnek • 10 jalovčinek • bobkový list • hřebíček • 300 g anglické slaniny • 2 cl kirše • 4 kotlety • 2 frankfurtské párky • drůbeží vývar • sůl • pepř Recept alsaské zelí připravíme takto:
Zapékací misku vyložíme plátky slaniny. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme pokrájené zelí, jablko, jalovec, pokrájenou mrkev, česnek, bobkový list, hřebíček a krátce podusíme. Vložíme do zapékací misky, zalijeme kiršem, vínem a vývarem. Vložíme čtyři nožičky párků, osolené, naklepané a opepřené kotlety. Zapékáme jednu až jednu a půl hodiny. Alsaské zelí podáváme s chlebem nebo s brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Alsaské zelí nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: nudle se zelím a houbami, plněné zelí po maďarsku, kuře na kyselém zelí, dušené zelí s flíčky, pekingské zelí se šunkou, pečené kuře na zelí s medem, koložvárské zelí, celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu, paprikové lusky plněné kysaným zelím a rozinkami, vepřové maso se zelím po řecku alsaské zelí, recept, hlavní jídla |