KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Králík po vlámsku

Kategorie: hlavní jídla, králičí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept králík po vlámsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 králičí stehna
   • 50 g uzené pancetty
   • 2 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 200 g sušených švestek
   • 1 dcl brandy
   • 0,25 l kuřecího vývaru
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 0,5 l piva
   • kousek másla
   • sůl
   • pepř
   • čerstvý tymián
   • 3 bobkové listy
Recept králík po vlámsku připravíme takto:
Švestky namočíme do brandy naředěného trošičkou teplé vody. Stehna osolíme a opepříme. Na rozehřátém másle osmahneme na plátky nakrájenou cibuli. Až cibule začne zlátnout, vyjmeme ji, na výpeku opečeme stehna z obou stran a vyjmeme. Dáme zpět osmahlou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky a na proužky nakrájenou slaninu a za stálého míchání restujeme. Pak přidáme mouku, zase orestujeme, přidáme bylinky, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme švestky i s nálevem a vrátíme do kastrolu maso. Potom zalijeme pivem, chvilku povaříme, přikryjeme a dáme na 1,5 hodiny do trouby (v polovině dušení maso obrátíme). Hotové maso vyndáme z omáčky, tu zredukujeme na správnou hustotu, přidáme kousek studeného másla a vrátíme zpět stehna. Králíka po vlámsku podáváme s vařenými brambory nebo s noky.





králík po vlámsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz