![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králík • 1 kg vepřového bůčku • 1/2 kg cibule • máslo • 6 bobkových listů • 8 hřebíčků • sůl • pepř Recept králík po francouzsku připravíme takto:
Omytého, naporcovaného králíka osolíme a opepříme, stejně tak bůček nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme. Připravíme si cibuli, kterou krájíme na kolečka silná asi 1/2 cm. Do hlubšího pekáče položíme na dno plátky bůčku, na ně dáme 3 bobkové listy a 4 hřebíčky. Potom na maso poklademe vrstvu koleček cibule tak, aby úplně zakryly plátky bůčku. Cibuli trochu posolíme a dáme na ni několik plátků másla. Poté položíme do pekáče vrstvu naporcovaného králíka a opět na něj dáme 3 bobkové listy a 4 hřebíčky. Tak jako na bůček, i na králíka poklademe silnější vrstvu cibule, kterou opět přisolíme, přidáme plátky másla a celé podlijeme trochou vody. Pekáč přiklopíme a dáme do vyhřáté trouby péci. Asi po 1 - 1,5 hodině pečení odstraníme pokličku a pečeme bez ní tak dlouho, až vrchní vrstva cibule zezlátne. Nezapomínáme maso občas podlévat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík po francouzsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík pečený s nádivkou, kanadský králík, ďábelský králík, králík na smetaně, birminghamský smažený králík, roláda z králíka, pečené brambory s omáčkou po francouzsku, králík na hořčici, králík s petrželí a se sýrem, králík na cibuli králík po francouzsku, recept, hlavní jídla |