KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept králík na hořčici potřebujeme tyto suroviny: • králík • kremžská hořčice • olivový olej • bílé víno • smetana • sůl • pepř Recept králík na hořčici připravíme takto:
Smícháme olivový olej s hořčicí a pečlivě promícháme. Osolíme a opepříme. Opláchneme staženého králíka, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Potřeme je hořčicí s olejem, vložíme do pekáče a déme do trouby rozehřáté na 250°C. Po 10 minutách zalijeme vodou a pečeme dalších 10 minut. Pečeni občas polijeme vypečenou šťávou. Pak vyjmeme z trouby. Vložíme králíka na nahřátou mísu a necháme na teple. Pekáč se šťávou z pečeně dáme znovu na plotnu, přilijeme víno a mícháme vařečkou do zhoustnoutí. Přidáme smetanu a udržujeme na velmi mírném plameni tak, aby omáčka nezačala vařit. Stále pečlivě mícháme. Pak stáhneme z plotny, podle chuti osolíme a znovu zamícháme. Omáčkou zalijeme upečené maso. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na hořčici nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na cibuli, ďábelský králík, králík na česneku a víně, dušený králík na šípkách, králík na kyselém zelí, myslivecký králík na smetaně, dušený králík, králík po kanadsku, králík po toskánsku, králík na hořčici ii králík na hořčici, recept, hlavní jídla |