![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • králík • kremžská hořčice • olivový olej • bílé víno • smetana • sůl • pepř Recept králík na hořčici připravíme takto:
Smícháme olivový olej s hořčicí a pečlivě promícháme. Osolíme a opepříme. Opláchneme staženého králíka, osušíme a rozdělíme na 6 porcí. Potřeme je hořčicí s olejem, vložíme do pekáče a déme do trouby rozehřáté na 250°C. Po 10 minutách zalijeme vodou a pečeme dalších 10 minut. Pečeni občas polijeme vypečenou šťávou. Pak vyjmeme z trouby. Vložíme králíka na nahřátou mísu a necháme na teple. Pekáč se šťávou z pečeně dáme znovu na plotnu, přilijeme víno a mícháme vařečkou do zhoustnoutí. Přidáme smetanu a udržujeme na velmi mírném plameni tak, aby omáčka nezačala vařit. Stále pečlivě mícháme. Pak stáhneme z plotny, podle chuti osolíme a znovu zamícháme. Omáčkou zalijeme upečené maso. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na hořčici nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík s ančovičkami a sušenými rajčaty, myslivecký králík na smetaně, králík na šalvěji, krkovička na hořčici, králík na cibuli, králík dušený se žampiony a brambory, králík na česneku a rozmarýnu, svíčková z králíka, králík pečený s nádivkou, králík na pivě králík na hořčici, recept, hlavní jídla |