![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králičí zadek • 100 g libové slaniny • 80 g másla • 200-250 ml kyselé smetany • 2 lžíce polohrubé mouky • 1 menší mrkev • 1 petržel • trochu šalvěje • plátek celeru • špetka zázvoru • 3 zrnka pepře • 2 zrnka nového koření • bobkový list • sůl podle chuti • 1 cibule Recept králík na smetaně připravíme takto:
Králíka prošpikujeme slaninou, na másle osmahneme nakrájenou zeleninu do červena, dáme stranou a v tuku osmahneme králíka. Nasypeme cibuli, koření, sůl a za občasného podlévání dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu necháme vysmahnout, podlijeme vodou a zalijeme smetanou s rozmíchanou moukou. Povaříme, přecedíme, přidáme zbylou vyškvařenou slaninu nakrájenou na kostičky. Podle chuti dokořeníme, okyselíme (citronem), maso nakrájíme na porce. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík s ančovičkami a sušenými rajčaty, utajený králík, kapr na smetaně, pstruh na smetaně, králík na česneku a rozmarýnu, ďábelský králík, okoun na smetaně, vepřové maso na smetaně, králík na černém pivě, labužnický králík králík na smetaně, recept, hlavní jídla |