![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg králičího masa • 250 g špeku • 6 stroužků česneku • 1 větší cibule • 1 hrnek červeného vína • 3 lžíce sádla • mouka • sůl • pepř • citrónová šťáva Recept králík na česneku a víně připravíme takto:
Králíka rozporcujeme a maso ze všech stran potřeme česnekem rozetřeným se solí. Na pekáči rozehřejeme sádlo a rozpustíme špek nakrájený na kostičky. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli a maso, zprudka opečeme, podlijeme teplou vodou a přikryté dusíme. Až je maso skoro měkké, přidáváme postupně červené víno a v troubě dopečeme. Po upečení maso vyjmeme, omáčku zaprášíme moukou, rozmixujeme a dochutíme citrónovou šťávou. Podáváme nejlépe s malými bramborovými knedlíčky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na česneku a víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: houby na česneku, čočka na víně, utajený králík, pstruh na másle a víně, kuřecí prsa na červeném víně, uzené karé na víně, telecí maso na víně, beraní maso na česneku, kůzlečí maso na česneku, hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré králík na česneku a víně, recept, hlavní jídla |