![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 porce králíka • 100 g slaniny • 100 ml bílého suchého vína • 1 lžíce másla • 1 hlavička česneku • 2 mladé cibulky • pár snítek rozmarýnu • sůl • černý mletý pepř • 4 lžíce oleje • trochu vývaru na podlití Recept králík na česneku a rozmarýnu připravíme takto:
Porce králíka odblaníme, omyjeme a prošpikujeme slaninou. Polovinu oleje smícháme s bílým vínem, 3 stroužky česneku utřeného se solí a polovinou nasekaného rozmarýnu. Králíka vložíme do porcelánové mísy, potřeme olejovou směsí, přidáme zbylé celé stroužky česneku a rozpůlené cibulky, přikryjeme a necháme marinovat. Pak rozpálíme olej, osmahneme na něm ze všech stran porce králíka, přidáme marinádu, posypeme rozmarýnem, přidáme máslo, podlijeme vývarem a přikryté pečeme do změknutí. Nakonec krátce dopečeme bez poklice. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králík na česneku a rozmarýnu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králík na paprice, králík s nivou, naložený lesnický králík, králík v červeném zelí, pečený králík na petrželce, losos na česneku, králík po toskánsku, králík s nádivkou, kapr na česneku, houby na česneku králík na česneku a rozmarýnu, recept, hlavní jídla |