KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kapr v leču potřebujeme tyto suroviny: • 1 kapr • mletý kmín • 100 g anglické slaniny • 3 čerstvé papriky (červená • zelená • žlutá) • 200 ml červeného vína • 1 konzerva zeleninového leča • 1 cibule • 2 stroužky česneku • 200 g čerstvých hub • směs koření (houbové koření + klobásové koření + koření na rožnění • v poměru 1:1:1) • 2 lžíce medu • 50 ml fernetu • olej Recept kapr v leču připravíme takto:
Do hlubokého zapékacího pekáče rozložíme plátky anglické slaniny, posypeme slabší vrstvou nakrájené cibule a čerstvé papriky. Kapra očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, okořeníme mletým kmínem, směsí koření, rozložíme na zeleninu v pekáči a navrch přidáme houby. Pokud je masa více uděláme stejným způsobem další vrstvy. Na houby navrstvíme cibuli, syrovou papriku a posléze též zeleninové lečo. Takto připravený pokrm zalijeme 2dl svařeného červeného vína smíchaného se 2 lžičkami medu a necháme asi 1 hodinu odležet. Pak zalijeme fernetem a v zakrytém pekáči pečeme ve vyhřáté troubě asi 1,5 - 2 hodiny, až se veškerá voda vydusí. Před dokončením vrchní pekáč sundáme a snížíme teplotu. Během pečení s pokrmem nemícháme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr v leču nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr na česneku, kapr na černo s mandlemi, jávský pečený kapr, kapr po mlynářsku, kapr na zelenině s klobásou, kapr nadívaný houbami, staročeský kapr, radenínský vánoční kapr, pikantní kapr, vánoční kapr kapr v leču, recept, hlavní jídla |