![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,5 kg kapra lysce • sůl • 250 ml octa • 1 telecí nožka • 1 vepřová nožka • 150 g vepřových kůží • kořenová zelenina • 100 g cibule • 8 pepřů • 4 nová koření • menší bobkový list • tymián • 4 želatinové plátky • 2 bílky • 1 citrón • zelená petrželka Recept kapr na modro v aspiku připravíme takto:
Den před přípravou si v osolené vodě uvaříme telecí a vepřovou nožičku spolu s kůžemi do měkka. Očištěného a vykuchaného kapra nakrájíme na porce, urovnáme do pekáče a zalijeme vařícím osoleným octem tak aby kůže zmodrala. Ocet pak slijeme a přidáme ho do procezeného vývaru z nožiček. Přidáme tam také na tenká kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu, cibuli, pepř, nové koření, bobkový list, tymián a vše povaříme. Kapra dáme do této marinády modrou stranou dolů a uvaříme do měkka přibližně dvacet minut. Necháme ho vychladnout, pak ho opatrně vyndáme a vložíme do většího pekáče. Odvar procedíme, vmícháme do něho želatinu a rozšlehané bílky a za stálého šlehání uvedeme do varu. Pak ho na čtvrt hodiny odstavíme, procedíme, čistý nalijeme na kapra a necháme vychladnout a ztuhnout. Podáváme ozdobený zelenou petrželkou a citronem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr na modro v aspiku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kapr s vejcem a rajčetem, kapr v leču, kapr na česneku, kapr s mandlemi, řízky z kapra po staroměstsku, kapr na sardeli se žampióny, kapr nadívaný houbami, kapr na špeku po alsasku, pstruh na modro, kapr v sýrové omáčce kapr na modro v aspiku, recept, hlavní jídla |