KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Kapr dušený na pepři a česneku

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept kapr dušený na pepři a česneku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g naporcovaného kapra bez páteře
   • 300 g syrových brambor
   • 100 g cibule
   • 3 stroužky česneku
   • 80 g másla
   • sůl
   • mletý pepř
   • šťáva z jednoho citrónu
   • zelená petržel
   • vývar
Recept kapr dušený na pepři a česneku připravíme takto:
Porce ryby potřeme česnekem utřeným se solí a opepříme. Větší zapékací misku vymažeme máslem a narovnáme do ní připravené porce kapra. Mezery mezi porcemi kapra vyplníme oloupanými a na plátky nakrájenými brambory a plátky cibule. Zalijeme vývarem tak, aby porce kapra byly zcela potopeny, povrch posypeme nadrobno nasekanou zelenou petrželkou, zakapeme citrónovou šťávou, přikryjeme pokličkou a dusíme v troubě asi 45 minut.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Kapr dušený na pepři a česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

grilovaný kapr s jablečnou omáčkou, kapr po alsasku, králík na česneku, kapr s mandlemi, zapečený kapr se smetanou a koprem, kapr na pórku, kapr v leču, kapr ve zlatých šupinách, králík na česneku a víně, lín na česneku a paprice



kapr dušený na pepři a česneku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz