KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kančí maso s čokoládovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 600 g kančího (kotleta nebo kýta) • 100 g sušených švestek • 75 g rozinek • 75 g prorostlé slaniny • 3 lžíce panenského olivového oleje • sůl • 50 g hořké čokolády na vaření • 2 lžíce hnědého cukru • 125 ml červeného vinného octa • 3 bobkové listy • mletá skořice Recept kančí maso s čokoládovou omáčkou připravíme takto:
Sušené švetky a rozinky necháme nabobtnat v teplé vodě. Švestky vypeckujeme. Slaninu nakrájíme nadrobno. Použijeme-li kotlety, vykostíme je, kýtu nakrájíme na stejné plátky. V rendlíku rozehřejeme olivový olej, přidáme slaninu a necháme ji zesklovatět. Přidáme kotlety nebo plátky masa z kýty a opečeme je. Maso osolíme a ještě asi 10 minut při mírné teplotě opékáme. Rozinky a švestky necháme okapat. Čokoládu nastrouháme. V hrnci zahřejeme cukr, ocet a bobkový list, až se cukr beze zbytku rozpustí. Potom přidáme švestky, rozinky, nastrouhanou čokoládu a na špičku nože skořice. Vše důkladně promícháme. Směs zahříváme téměř k varu, ale vařit nesmí, jinak se čokoládová omáčka srazí. Hotovou omáčkou opatrně přelijeme maso a ještě asi půl hodiny udržujeme pokrm v teple, aby se jednotlivé chutě dokonale prolnuly. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kančí maso s čokoládovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso na víně, zvěřinové koule s houbovou omáčkou, kančí medailónky se zelím, krůtí maso s třešněmi a kari rýží, hovězí steak s koňakovou omáčkou, vepřové maso smažené se zázvorem, marocké dušené maso, vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou, maso pěti vůní, masový dort kančí maso s čokoládovou omáčkou, recept, speciality |