KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept kančí kýta s brusinkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 400 g kančí kýty bez kosti • 60 g tuku • 60 g kořenové zeleniny • 40 g cibule • 60 g rybízové zavařeniny • 40 g brusinek kompotovaných • 40 g pomeranče • 8 g křenu • 20 g hladké mouky • 12 g soli • 0,8 g divokého koření • 12 g anglické hořčice • 0,4 g muškátového oříšku • 2 cl červeného vína Recept kančí kýta s brusinkovou omáčkou připravíme takto:
Vykostěnou kančí kýtu odblaníme, dobře vypereme a osolíme. V jedné polovině tuku osmažíme do růžova očištěnou zeleninu současně s divokým kořením a cibulí nakrájenou na kolečka, pak zalijeme vlažnou vodou, přidáme citron nakrájený na slabá kolečka, vložíme připravenou kýtu a dusíme pod pokličkou do měkka. Při dušení kýtu přeléváme občas vlastní šťávou, kterou podle potřeby doléváme horkou vodou. Dušenou kýtu ze šťávy vyndáme, šťávu zahustíme světlou jíškou, kterou jsme připravili ze zbývajícího tuku a dávky mouky, přidáme brusinky, rybízovou zavařeninu, pomeranče na plátky krájené, strouhaný křen, hořčici, muškátový oříšek, dobře rozmícháme a podle potřeby rozředíme horkou vodou, aby omáčka byla řídká. Dochutíme podle potřeby a vaříme zvolna, až omáčka zhoustne. Vařenou omáčku přecedíme, přidáme červené víno a necháme přejít varem. Kýtu nakrájíme na plátky přes vlákna, dáváme na teplý talíř, přelijeme omáčkou a podáváme s houskovými knedlíky, citrónem a brusinkami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kančí kýta s brusinkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí steak s koňakovou omáčkou, skopová kýta po štýrsku, srnčí kýta s kuřecími játry, vepřové kotlety s cumberlandskou omáčkou, pikantní vepřové kostičky s sherry omáčkou, hovězí steaky s houbovou omáčkou, kančí maso s čokoládovou omáčkou, zvěřinové koule s houbovou omáčkou, kýta na slanině, jehněčí kýta bougignonne kančí kýta s brusinkovou omáčkou, recept, speciality |