![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 4 plátky svíčkové nebo roštěnky (po 150g) • 20 g sušených hub • 40 g slaniny • 2 cibule • 200 ml masového vývaru • 125 ml bílého vína • 125 ml kysané smetany • 1 lžíce ostřejší hořčice • 2 lžíce hladké mouky • sůl • pepř • 2 lžíce sekané petrželky • olej Recept hovězí steaky s houbovou omáčkou připravíme takto:
Maso potřeme směsí oleje a pepře a okraje masa nařízneme. Ve vývaru povaříme houby, necháme je v cedníku okapat a pak je nakrájíme na jemno. Vývar z hub nevyléváme. Oloupanou cibuli a slaninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvičce rozehřejeme olej, steaky opečeme, vyndáme a osolíme. Do výpeku dáme slaninu, opečeme, přidáme cibuli a houby s petrželkou, zaprášíme moukou a zamícháme. Vývar z hub, hořčici, víno, kysanou smetanu zamícháme a přidáme ke slanině s cibulí a uvaříme omáčku. Podle potřeby omáčku dochutíme. Po 5 minutách do omáčky přidáme steaky a prohřejeme je. Podáváme s vařenými brambory nebo těstovinami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí steaky s houbovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zaklepávané hovězí řízky, azu po tatarsku z hovězího masa, kančí kýta s brusinkovou omáčkou, hovězí maso na kari, japonské hovězí kari, hovězí pečené na pivě, skopové steaky na zázvoru, hovězí teriyaki, hovězí žebra po texasku, zvěřinové koule s houbovou omáčkou hovězí steaky s houbovou omáčkou, recept, speciality |