![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg jehněčí kýty • polévková zelenina • červené víno • máslo pro maceraci • sůl • pepř • česnek • rozmarýn • máta • trocha medu Recept jehněčí kýta bougignonne připravíme takto:
Uvedené koření smícháme s troškou oleje a medu na hustou kašičku a potřeme tím celou jehněčí kýtu. Polévkovou zeleninu orestujeme, zalijeme červeným vínem a dusíme po dobu asi 1 hodiny. Pak pasírujeme a doplníme máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kýta Bougignonne nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí filé na kyjevský způsob, velikonoční nádivka s jehněčím kořínkem, jehněčí po seversku, kýta na slanině, velikonoční jehněčí plec, tagliatelle s jehněčím ragů, skopová kýta po štýrsku, jehněčí bourgignon, kančí kýta s brusinkovou omáčkou, srnčí kýta s kuřecími játry jehněčí kýta bougignonne, recept, speciality |