![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg koňské kýty • 400 g uzené slaniny • 2 velké cibule • sůl • pepř • nové koření • bobkový list • 1 balení koření Kotányi Mustáros grillpác Recept kýta na slanině připravíme takto:
Koňské maso nakrájené na plátky potřeme olejem smíchaným s kořením Kotányi Mustáros grillpác a dáme uležet do misky na 1 hodinu. Uzenou slaninu nakrájenou na kostičky restujeme v hrnci, dokud nezezlátne a nepustí většinu tuku. Přidáme nakrájenou cibuli nadrobno a osmahneme za stálého míchání do zlatova. Naložené maso lehce oplácneme v hladké mouce a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme, aby se maso uzavřelo. Pak přendáme postupně do hrnce k opečené slanině s cibulí, zalijeme vodou tak, aby maso nebylo ponořeno, ale dusilo se ve vlastní a slaninovo-cibulové šťávě. Podáváme se šťouchanými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kýta na slanině nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: houbami nadívaný celer ve slanině, kančí kýta s brusinkovou omáčkou, fazolové lusky dušené na slanině, skopová kýta po štýrsku, kuřecí ražniči ve slanině, jehněčí kýta bougignonne, srnčí kýta s kuřecími játry kýta na slanině, recept, speciality |