![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • kachna • 750 ml světlého piva • sůl • tymián • 100 g kachních jater • šunka • máslo • 2 rohlíky • vejce • 2 cibule • pepř • petrželová nať Recept kachna na pivu s nádivkou připravíme takto:
Kachnu omyjeme, zvenku i zevnitř okořeníme tymiánem, osolíme a naplníme nádivkou. Tu vytvoříme tak, že na másle zpěníme najemno posekanou cibuli, na ní orestujeme na kostičky nakrájená játra, podlijeme pivem a krátce podusíme. Rohlíky nakrájené na kostičky navlhčíme pivem, přidáme vejce, jemně pokrájenou šunku a petrželovou nať. Osolíme a opepříme. Na závěr do směsi zamícháme nakrájená podušená játra. Kachnu s nádivkou zašijeme, posolíme a vložíme na pekáč. Pečeme zvolna v troubě dokřupava za častého podlévání výpekem a pivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Kachna na pivu s nádivkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová plec na pivu, pečené kuře s nádivkou, králík s nádivkou, pikantní kachna s rebarborou, kachna na pomerančích, česneková kachna, kachna s jablky, králík pečený s nádivkou, kachna na medu, staročeská pečená kachna ii kachna na pivu s nádivkou, recept, hlavní jídla |