![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 8 jehněčích kotlet • 1 cibule • 4 plechovka cizrny • 200 g bulguru • olivový olej • tuk • česneková sůl • pepř • cayenský pepř • petrželka • citrónová šťáva Recept jehněčí po marocku připravíme takto:
Maso osušíme, osolíme česnekovou solí, potřeme olivovým olejem a opepříme. V hrnci na rozpáleném tuku podusíme nadrobno nakrájenou cibuli s cayennským pepřem, pak přidáme bulgur, 300 ml vody a vaříme přikryté na mírném ohni 10 minut. Na pánvičce osmažíme kotlety po obou stranách, pak je asi 8 minut pečeme a potom je necháme osolené a opepřené 5 minut v klidu. Cizrnu smícháme s bulgurem, ochutíme olivovým olejem, petrželkou, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem nebo rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí po marocku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: egyptské jehněčí kotlety, česneková jehněčí žebra, kyperská jehněčí pečeně, sicilské dušené jehněčí se sýrem, jehněčí maso se žampióny, jehněčí kotlety na bylinkách, jehněčí kotletky v česnekové strouhance, jehněčí na rozmarýnu, jehněčí s rozmarýnem, jehněčí maso na houbách jehněčí po marocku, recept, hlavní jídla |