KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jehněčí po marocku

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jehněčí po marocku potřebujeme tyto suroviny:

   • 8 jehněčích kotlet
   • 1 cibule
   • 4 plechovka cizrny
   • 200 g bulguru
   • olivový olej
   • tuk
   • česneková sůl
   • pepř
   • cayenský pepř
   • petrželka
   • citrónová šťáva
Recept jehněčí po marocku připravíme takto:
Maso osušíme, osolíme česnekovou solí, potřeme olivovým olejem a opepříme. V hrnci na rozpáleném tuku podusíme nadrobno nakrájenou cibuli s cayennským pepřem, pak přidáme bulgur, 300 ml vody a vaříme přikryté na mírném ohni 10 minut. Na pánvičce osmažíme kotlety po obou stranách, pak je asi 8 minut pečeme a potom je necháme osolené a opepřené 5 minut v klidu. Cizrnu smícháme s bulgurem, ochutíme olivovým olejem, petrželkou, citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Podáváme s chlebem nebo rýží.





jehněčí po marocku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz