![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1/2 kg libového jehněčího masa • 4 lžíce rybízového džemu • 1 lžíce nasekaného rozmarýnu • 1 rozetřený stroužek česneku • 45 dkg vařených brambor • 45 dkg pórku • 1.5 dcl zeleninového vývaru • 4 lžičky žervé • sůl • pepř Recept jehněčí na rozmarýnu připravíme takto:
Maso potřeme džemem, rozmarýnem, česnekem, solí a pepřem a pečeme asi půl hodiny v silně rozehřáté troubě. Mezitím uvaříme brambory a pórek, vývar schováme. Brambory a pórek ušleháme na kaši a vmícháme do ní žervé. Na pánvi pět minut povaříme džem s vývarem. Upečené maso nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme s kaší a zeleninou vařenou v páře. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí na rozmarýnu II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí kotlety se žampiony, česneková jehněčí žebra, jehněčí maso s fazolkami, jehněčí kotlety, pastýřský koláč jehněčí, jehněčí kotlety se zeleninou, jehněčí na rozmarýnu, jehněčí maso se žampióny, sicilské dušené jehněčí se sýrem, jehněčí maso na česneku jehněčí na rozmarýnu ii, recept, hlavní jídla |