KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí maso na houbách potřebujeme tyto suroviny: • 800 g předního jehněčího masa s kostmi • 250 g čerstvých hub • 1 cibule • 2 lžíce oleje • 1 lžíce rajčatového protlaku • 10 dkg másla • sůl • 1 lžička hladké mouky • petrželka Recept jehněčí maso na houbách připravíme takto:
Jehněčí maso rozdělíme na kousky a osmahneme po všech stranách na oleji dočervena. Pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme dorůžova, přidáme rajčatový protlak, několik lžic vody a sůl a přikryté dusíme na mírném ohni. Až je maso téměř měkké, přidáme houby nakrájené na plátky, chvilku podusíme, po chvilce přidáme mouku rozetřenou s máslem a dusíme, až je maso měkké. Podáváme posypané nadrobno nakrájenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí maso na houbách nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí kotlety se zeleninou, vepřové maso se šípkovou omáčkou, jehněčí plátky buchlovské paní, uzené maso v kysaném zelí, masopustní vepřový guláš, uzené maso s mrkví, beraní maso na česneku, vepřové maso ve šlehačce, masové knedlíčky s omáčkou, sicilské masové koule jehněčí maso na houbách, recept, hlavní jídla |