![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g jehněčích kotlet • 1 větší cibule • 3 rajčata • 3 zelené papriky • 50 g sádla • 4 lžíce oleje • worchesterová omáčka • 50 g rajčatového protlaku • sůl • mletý pepř • hladká mouka Recept jehněčí kotlety po srbsku připravíme takto:
Z kotlet odkrojíme kosti, každou kotletu na okraji na několika místech nakrojíme (asi 1 cm), naklepeme paličkou, osolíme, opepříme, pomoučíme a na rozpuštěném másle je zprudka opečeme po obou stranách. Opečené maso vyjmeme. Na oleji zpěníme na plátky nakrájenou cibuli, nakrájená rajčata a na proužky nakrájenou papriku, přidáme rajčatový protlak, podlijeme malým množstvím vody, přichutíme několika kapkami worchesterské omáčky a přisolíme. Do této směsi vložíme znovu opečené kotlety a dusíme pod pokličkou doměkka. Podáváme horké s opečenými brambory nebo s rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí kotlety po srbsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: balkánské telecí kotlety, jehněčí karbanátky, nedělní kotlety, jehněčí kolínka na bylinkách, jehněčí maso na paprice, jehněčí kotletky v marinádě, polabské kotlety, jehněčí kousky na rajčatech s šalvějí a česnekem, jehněčí kýta s mrkví a bramborami, jehněčí souvlaki jehněčí kotlety po srbsku, recept, hlavní jídla |