![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g jehněčího hřbetu bez kosti • lístky čerstvé meduňky • sůl • pepř • 2 lžíce olivového oleje Recept jehněčí hřbet plněný meduňkou připravíme takto:
Hřbet rozdělíme na 4 porce, pak podélně nařízneme a rozložíme maso jako na roládu a osolíme a opepříme. Na každou porci masa poklademe 6 lístků meduňky, maso přiklopíme k sobě, znovu osolíme a opepříme (i zvenku) a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Pak dáme do rozehřáté trouby a při teplotě 200°C pečeme 10 minut - maso by mělo být upečené na stupeň medium, při podávání ho nakrájíme na hezké šikmé plátky. Podáváme s vařenými brambory, baby karotkou a hráškem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí hřbet plněný meduňkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí ragú se žampiony, plněný hermelín, jehněčí plátky buchlovské paní, plněný vepřový řízek, jehněčí džuveč se zeleninou, kyperská jehněčí pečeně, česneková jehněčí žebra, jehněčí roláda se špenátovou náplní, pstruh plněný tvarohem, jehněčí rolka s provensálskou omáčkou jehněčí hřbet plněný meduňkou, recept, hlavní jídla |