KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept jehněčí hřbet plněný meduňkou potřebujeme tyto suroviny: • 600 g jehněčího hřbetu bez kosti • lístky čerstvé meduňky • sůl • pepř • 2 lžíce olivového oleje Recept jehněčí hřbet plněný meduňkou připravíme takto:
Hřbet rozdělíme na 4 porce, pak podélně nařízneme a rozložíme maso jako na roládu a osolíme a opepříme. Na každou porci masa poklademe 6 lístků meduňky, maso přiklopíme k sobě, znovu osolíme a opepříme (i zvenku) a na rozpáleném oleji opečeme z obou stran. Pak dáme do rozehřáté trouby a při teplotě 200°C pečeme 10 minut - maso by mělo být upečené na stupeň medium, při podávání ho nakrájíme na hezké šikmé plátky. Podáváme s vařenými brambory, baby karotkou a hráškem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jehněčí hřbet plněný meduňkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jehněčí na rozmarýnu, plněný vepřový bůček, srnčí hřbet se žampiony, kyperská jehněčí pečeně, jehněčí s houbami, zaječí hřbet podušený s rajským protlakem, marinovaná jehněčí kýta, jehněčí kotlety po anglicku, jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou, irský jehněčí guláš jehněčí hřbet plněný meduňkou, recept, hlavní jídla |