KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Jahodové rizoto

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept jahodové rizoto potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g rýže arborio
   • 400 g jahod
   • 2 jarní cibulky
   • 2 lžíce másla
   • 1 dcl bílého vína
   • sůl
   • cca 800 ml zeleninového vývaru
   • trocha strouhaného parmazánu
   • trocha vaječného likéru
   • čerstvé jahody na ozdobu
Recept jahodové rizoto připravíme takto:
Jarní cibulky očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme k nim rýži, zamícháme a přibližně 1 minutu za stálého míchání osmahneme. Pak přilijeme bílé víno, přidáme nakrájené jahody s troškou soli a necháme vyvařit. Poté přiléváme po částech zeleninový vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po naběračkách). Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová. Porce jahodového rizota posypeme jemně nastrouhaným parmazánem, pokapeme vaječným likérem a ozdobíme čerstvou jahodou a ihned podáváme.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Jahodové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

houbové rizoto, rizoto janovské, kalábrijské rizoto, kari rizoto se sojovými kostkami, kuřecí rizoto, rizoto po římsku, telecí rizoto, žampiónové rizoto, rizoto s rybou v rajčatovém protlaku, rizoto na pivu



jahodové rizoto, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz