![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g rýže arborio • 400 g jahod • 2 jarní cibulky • 2 lžíce másla • 1 dcl bílého vína • sůl • cca 800 ml zeleninového vývaru • trocha strouhaného parmazánu • trocha vaječného likéru • čerstvé jahody na ozdobu Recept jahodové rizoto připravíme takto:
Jarní cibulky očistíme, nakrájíme nadrobno a osmahneme na másle. Přidáme k nim rýži, zamícháme a přibližně 1 minutu za stálého míchání osmahneme. Pak přilijeme bílé víno, přidáme nakrájené jahody s troškou soli a necháme vyvařit. Poté přiléváme po částech zeleninový vývar, přičemž rýži mícháme a tekutinu necháváme vždy vyvařit (postupujeme po naběračkách). Tento postup opakujeme tak dlouho, dokud není rýže hotová. Porce jahodového rizota posypeme jemně nastrouhaným parmazánem, pokapeme vaječným likérem a ozdobíme čerstvou jahodou a ihned podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jahodové rizoto nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto se šunkou a hráškem, ovocné rizoto, rizoto na pivu, rizoto z kohoutího masa, dýňové rizoto, italské rizoto s čekankou, houbové rizoto s cuketami, vepřové rizoto, letní jahodové těstoviny, jamajské rizoto jahodové rizoto, recept, hlavní jídla |