![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • husa (cca 3,5 kg) • hlávka zelí • 3 jablka • 500 g brambor • 1 cibule • 30 ml octa • 2 lžičky soli • 1 lžička kmínu Recept husa po staročesku připravíme takto:
Očištěnou husu osolíme a necháme odležet. Pak ji okmínujeme, vložíme do pekáče (pokud je husa větší, lze ji předem naporcovat), podlijeme vodou a zvolna pečeme při 180°C. Během pečení propíchneme vidličkou, aby se sádlo vypeklo. Přeléváme výpekem a podle potřeby podléváme vodou. Zelí očistíme, nakrájíme na nudličky. K téměř měkkému masu přidáme do pekáče na kolečka krájenou cibuli, nakrájené hlávkové zelí, zastříkneme octem a okmínujeme. Asi po 10 minutách pečení přidáme nahrubo nastrouhaná jablka a také na kostky krájené brambory. Pečeme společně s husou do měkka ještě asi 15-20minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Husa po staročesku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeská husa ii, staročeská husa, nadívaná husa po polsku, husa s podpoušťkou, pečená husa, kachna po staročesku, staročeská pečená husa na česneku, čočka po staročesku, staročeská husa s chlupatými knedlíky, pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou husa po staročesku, recept, hlavní jídla |