![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • zbytky pečené husy • vývar • kmín • usušený chléb • žlutá jíška • vinný ocet • citronová šťáva • citrónová kůra Recept husa s podpoušťkou připravíme takto:
Do hrnce dáme vývar dle potřeby. Na půl litru omáčky dáme na špičku nože kmínu, dvě vrchovaté lžíce usušeného tlučeného chleba, lžička žluté jíšky, dle chuti vinného octa, lžička citronové šťávy, malinko cintrónové kůry, ochutnáme, je-li příjemně nakyslá, malinko zavaříme. Potom tam vložíme zbytky pečené husy a necháme chvíli prohřát. Podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Husa s podpoušťkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hodovnická husa, svatováclavská husa pečená s jablky, husa po staročesku, husarská roláda, nadívaná husa po polsku, martinská husa na česneku, pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou, svatomartinská husa s jablky, husarská pečeně, staročeská husa s chlupatými knedlíky husa s podpoušťkou, recept, hlavní jídla |