KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hruškový kompot potřebujeme tyto suroviny: • hrušky • na každý 1 l vody: 300 g cukru + kyselina citrónová Recept hruškový kompot připravíme takto:
Hrušky omyjeme, oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jadřince, podle potřeby nakrájíme na menší kusy a ihned vložíme do porcelánové nádoby naplněné vodou okyselenou kyselinou citrónovou (zabráníme tak oxidaci a hnědnutí hrušek). Menší plody skládáme rovnou do sklenic, větší můžeme 10 minut předvařit v oslazené vodě s přídavkem kyseliny citrónové. Hrušky ve sklenicích zalijeme předem připraveným cukerným roztokem a sterilujeme cca 30 minut při teplotě 85-90°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hruškový kompot nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: třešňový kompot, jahodovo-broskvový kompot, broskvový kompot, jablkový kompot s vanilkou, brusinkový kompot, jablkový kompot, trnkový kompot, jeřabinový kompot, trnkový kompot s hřebíčkem a skořicí, jablkový kompot ii hruškový kompot, recept, kompoty, marmelády |