![]() |
![]() • 1 kg jahod • 4 kg broskví • 1 kg cukru krystal • 2 l vody Recept jahodovo-broskvový kompot připravíme takto:
Jahody omyjeme. Broskve ponoříme na několik vteřin do horké vody, zchladíme, přepůlíme, vypeckujeme a oloupeme. Do vody nasypeme cukr, přivedeme k varu, chvíli povaříme a pak odstavíme. Do každého důlku po pecce v broskvi vložíme půlku jahody, naskládáme to do čistých nahřátých sklenic, přelijeme je horkou zálivkou, sklenice uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při 85°C. V naší kuchařce bylo kromě receptu Jahodovo-broskvový kompot nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Broskvový kompot Brusinkový kompot Dýňový kompot Dýňový kompot s ananasovou příchutí Dýňový vínový kompot Hruškový kompot Jablkový kompot Jablkový kompot II Jablkový kompot s vanilkou Jahodový kompot Jeřabinový kompot Meruňkový kompot Rebarborový kompot Rebarborový kompot II Rychlý ovocný kompot Švestkový kompot Trnkový kompot Trnkový kompot s hřebíčkem a skořicí Třešňový kompot Třešňový kompot II Třešňový kompot III jahodovo-broskvový kompot, recept, kompoty, marmelády |
|