![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g uzeného masa • 400 g hrachu • 2 cibule • 100 g škvařeného sádla • 4 stroužky česneku • špetka mletého černého pepře • 1 lžička majoránky • 5 kuliček celého pepře • 20 g hladké mouky Recept hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem připravíme takto:
Dva litry vody přivedeme k varu, nasypeme hrách, stáhneme z plotny a pod pokličkou necháme 30 minut bobtnat. Potom dáme znovu na oheň a uvaříme hrách doměkka. Oloupeme cibule, z 1 odkrojíme půlku a zbytek nasekáme. Maso uvaříme ve vodě s půlkou cibule a 5 kuličkami celého pepře. Z 1/3 sádla, trocha nadrobno nakrájené cibule a hladké mouky uděláme jíšku, kterou zalijeme trochou vývaru a vše dobře rozšleháme. K vývaru s hotovou jíškou přidáme doměkka uvařený hrách, který jsme jemně umleli, opět všechno rozšleháme a povaříme. Kaši dochutíme solí, třeným česnekem, majoránkou a mletým černým pepřem. Na zbytku sádla osmahneme dozlatova zbytek nadrobno nakrájené cibule a kaši jí ozdobíme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krupicová kaše, bramborové špecle s vepřovým masem, dušená mrkev s vepřovým masem, závin plněný mletým masem s kapustou, bílé zelí s jehněčím masem a jablky, špagety s kuřecím masem a houbami, pikantní hrášek s hovězím masem, koprová omáčka s hovězím masem, špagety s mletým masem, zapečená bramborová kaše hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem, recept, hlavní jídla |