KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí vývar s petrželovým kapáním potřebujeme tyto suroviny: • 250 g předního hovězího masa • 100-120 g kořenové zeleniny • 1 cibule • sůl • celý pepř • 150 ml mléka • 1-2 vejce • 100-120 g polohrubé mouky • 1 lžíce oleje • 1 lžíce nasekané petrželky Recept hovězí vývar s petrželovým kapáním připravíme takto:
Do hrnce se studenou osolenou vodou dáme maso, zvolna zavaříme a sebereme tmavou pěnu. Přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka. Potom vývar přecedíme. Do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, najemno nasekanou petrželku, sůl, olej a mouku a zlehka zamícháme. V kastrolku přivedeme osolenou vodu k varu a přes cedník nebo obrácené hrubé struhadlo směs zlehka prolisujeme a krátce povaříme. Připravené kapání dáme do vývaru. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí vývar s petrželovým kapáním nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vývar z uzeného masa s těstovinami a houbami, hovězí vývar se sýrem a smetanou, houbový vývar, krkonošská cibulačka s hovězím masem, uzený vývar s bramborami a kroupami, hovězí polévka s banánem, hovězí vývar s křepelčími vejci, jehněčí vývar, čínská hovězí polévka, hovězí polévka s droždovými knedlíčky hovězí vývar s petrželovým kapáním, recept, polévky |