KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí vývar s petrželovým kapáním

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí vývar s petrželovým kapáním potřebujeme tyto suroviny:

   • 250 g předního hovězího masa
   • 100-120 g kořenové zeleniny
   • 1 cibule
   • sůl
   • celý pepř
   • 150 ml mléka
   • 1-2 vejce
   • 100-120 g polohrubé mouky
   • 1 lžíce oleje
   • 1 lžíce nasekané petrželky
Recept hovězí vývar s petrželovým kapáním připravíme takto:
Do hrnce se studenou osolenou vodou dáme maso, zvolna zavaříme a sebereme tmavou pěnu. Přidáme celý pepř, kořenovou zeleninu a cibuli a zvolna vaříme doměkka. Potom vývar přecedíme. Do misky nalijeme mléko, přidáme vejce, najemno nasekanou petrželku, sůl, olej a mouku a zlehka zamícháme. V kastrolku přivedeme osolenou vodu k varu a přes cedník nebo obrácené hrubé struhadlo směs zlehka prolisujeme a krátce povaříme. Připravené kapání dáme do vývaru.





hovězí vývar s petrželovým kapáním, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz