KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí polévka potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 kg předního hovězího s kostí (hrudí či žebro nebo péro) • 2 menší cibule • 2 velké mrkve • 2 petržele • půlka celeru • zelená petrželka • půlka bujónové kostky • sůl Recept hovězí polévka připravíme takto:
Maso opláchněte studenou vodou. Zeleninu ostrouhejte a omyjte. Cibuli i se slupkou trochu omyjte. Vše naskládejte do hrnce a zalijte studenou vodou. Pod pokličkou přiveďte k varu a vařte asi 2 hodiny. (V tlakovém hrnci dobu varu zkrátíme na 50 minut.) Pak vývar sceďte, maso odložte stranou a zeleninu propasírujte nebo rozmixujte. Vývar podle chuti osolte a přidejte půl bujónové kostky. Polévku podávejte buď čistou, nebo s nudlemi či jinými zavářkami (např. s masovými, játrovými, morkovými nebo krupicovými knedlíčky). V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí polévka s banánem, hovězí gulášová polévka, zapékaná hovězí polévka, hovězí polévka s masovými knedlíčky, minestra s hovězím masem, hovězí vývar se šunkovými knedlíčky, polévka z hovězí oháňky, hovězí polévka s kari, hovězí vývar s rýží a zeleninou, krkonošská cibulačka s hovězím masem hovězí polévka, recept, polévky |