![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g zadního hovězího masa • 40 g sádla nebo oleje • 40 g cibule • 100 g čerstvých nebo sušených hub nebo nakládaných žampiónů • 2 špetky soli • 1/2 lžičky drceného kmínu • 2 dl kyselé smetany • 20 g hladké mouky Recept hovězí s houbami na smetaně připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, mírně naklepeme a prudce opečeme na sádle - 2-3 minuty na každé straně. Poté zmírníme plamen, přidáme k nim nastrouhanou cibuli a smažíme dalších 4-5 minut. Houby pokrájíme, čerstvé ještě omyjeme, přidáme k masu, osolíme, přidáme kmín, podlijeme horkou vodou a dusíme pod pokličkou přes hodinu, občas zamícháme a podle úpotřeby podléváme. Pak zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali mouku, a necháme povařit 5-6 minut. Dochutíme citronovou šťávou nebo octem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí s houbami na smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: rizoto z kuřecího masa s houbami, nakládané hovězí nudličky, znojemské hovězí maso, znojemské hovězí biftečky, hovězí maso dušené se zeleninou, hovězí pečeně, hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky, houby na smetaně, celer plněný houbami, hovězí kýta na okurkách hovězí s houbami na smetaně, recept, hlavní jídla |