![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g hovězího masa • 150 g slaniny • 1 cibule • 250 ml smetany na vaření • 200 ml silného hovězího vývaru • 1 lžíce nasekaného čerstvého estragonu • 1 lžíce dijonské hořčice • olej • sůl • pepř Recept hovězí s estragonovou omáčkou připravíme takto:
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu. Maso nakrájíme na cca 1 cm silné plátky, osolíme, opepříme, potřeme dijonskou hořčicí, vložíme je na připravený základ a z obou stran je necháme zatáhnout. Pak mírně podlijeme a pomalu za občasného podlévání vývarem (podle potřeby) dusíme. Až je maso měkké, vyjmeme ho, do omáčky přidáme nasekaný estragon a chvilku povaříme. Pak přilijeme smetanu, podle potřeby zahustíme, dochutíme trochou hořčice nebo soli a provaříme. Nakonec vrátíme maso zpět do omáčky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí s estragonovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: štika s jemnou omáčkou, špagety s rajčatovou omáčkou ii, makarony s ořechovou omáčkou, nadívané hovězí plátky, losos s bazalkovou omáčkou, hovězí na smetaně, hovězí závitky plněné slaninou, těstoviny s tuňákovou omáčkou, pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou, fazolky se smetanovou omáčkou hovězí s estragonovou omáčkou, recept, hlavní jídla |