KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept hovězí na česneku a víně potřebujeme tyto suroviny: • 1/2 kilogramu libového hovězího • hlavička česneku • sklenka suchého červeného vína • lžíce citronové šťávy • tuk na smažení • mouka • sůl • pepř Recept hovězí na česneku a víně připravíme takto:
Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce a zprudka z obou stran osmažíme. Pak ho přendáme do hrnce, trošku polijeme vodou a osolíme. Na zbylém tuku osmahneme do zlatova na drobno nasekaný česnek, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Pak víno s česnekem nalijeme na plátky hovězího a dusíme pod pokličkou na malém plameni do měkka přibližně hodinu. Podle potřeby podlijeme vodou či trochou vína. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na česneku a víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapékané hovězí s bramborovou kaší, dušená koroptev na víně, cikánská hovězí pečeně, pikantní hrášek s hovězím masem, hovězí srdce na smetaně, hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky, pikantní hovězí závitky, krevety na sherry a česneku, hovězí s estragonovou omáčkou, bedly na víně hovězí na česneku a víně, recept, hlavní jídla |