![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1/2 kilogramu libového hovězího • hlavička česneku • sklenka suchého červeného vína • lžíce citronové šťávy • tuk na smažení • mouka • sůl • pepř Recept hovězí na česneku a víně připravíme takto:
Opláchnuté a osušené maso nakrájíme na 1 cm tlusté plátky, velmi jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou, opepříme a dáme na několik hodin do chladu. Pak maso obalíme v mouce a zprudka z obou stran osmažíme. Pak ho přendáme do hrnce, trošku polijeme vodou a osolíme. Na zbylém tuku osmahneme do zlatova na drobno nasekaný česnek, podlijeme vínem, osolíme, opepříme a uvedeme do varu. Pak víno s česnekem nalijeme na plátky hovězího a dusíme pod pokličkou na malém plameni do měkka přibližně hodinu. Podle potřeby podlijeme vodou či trochou vína. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na česneku a víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králičí játra na víně, jelení ragú na červeném víně, hovězí roštěná na zelenině, kachna na víně, dušené hovězí plátky se zeleninou, hovězí závitky s vařeným bramborem a zelenými lusky, hovězí guláš s červenými fazolemi, pečený candát na víně se smetanou, kapr na víně se šunkou, hovězí roštěná hovězí na česneku a víně, recept, hlavní jídla |