![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g hovězího masa (nejlépe kližky) • 300 g cibule • 4 stroužky česneku • 1 feferonka • 300 g ostrého kečupu • 0,5 l černého piva • sůl • pepř • 1 lžíce sladké mleté papriky • 1 lžíce sójové omáčky • olej Recept hovězí na černém pivě připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky a ze všech stran důkladně osmahneme na rozpáleném oleji. K němu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, promícháme a osmahneme. Pak zasypeme paprikou, zalijeme polovinou piva, polovinou kečupu, sójovou omáčkou, osolíme, opepříme, přidáme najemno nakrájenou feferonku a dusíme, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podléváme pivem. Pak přidáme zbytek kečupu a podle potřeby rozředíme zbylým pivem. Při podávání posypeme velmi jemnými proužky cibule. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na černém pivě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí guláš s červenými fazolemi, hovězí závitky s cibulovou náplní, koprová omáčka s hovězím masem, hovězí na houbách, hovězí na česneku a víně, dušené hovězí plátky se zeleninou, hovězí maso na rajčatech, vařené hovězí maso, pivní guláš z hovězích líček, pikantní hovězí guláš hovězí na černém pivě, recept, hlavní jídla |