![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g hovězího masa (nejlépe kližky) • 300 g cibule • 4 stroužky česneku • 1 feferonka • 300 g ostrého kečupu • 0,5 l černého piva • sůl • pepř • 1 lžíce sladké mleté papriky • 1 lžíce sójové omáčky • olej Recept hovězí na černém pivě připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky a ze všech stran důkladně osmahneme na rozpáleném oleji. K němu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, promícháme a osmahneme. Pak zasypeme paprikou, zalijeme polovinou piva, polovinou kečupu, sójovou omáčkou, osolíme, opepříme, přidáme najemno nakrájenou feferonku a dusíme, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podléváme pivem. Pak přidáme zbytek kečupu a podle potřeby rozředíme zbylým pivem. Při podávání posypeme velmi jemnými proužky cibule. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí na černém pivě nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí roláda se zeleninou, hovězí guláš na víně, hovězí pečeně, hovězí nudličky na pivě, pečená kachna na černém pivu, hovězí na pivě, dušené hovězí maso na houbách, hovězí po thajsku, hovězí na víně s brusinkami, hovězí srdce na smetaně hovězí na černém pivě, recept, hlavní jídla |