KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí na černém pivě

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí na černém pivě potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího masa (nejlépe kližky)
   • 300 g cibule
   • 4 stroužky česneku
   • 1 feferonka
   • 300 g ostrého kečupu
   • 0,5 l černého piva
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžíce sladké mleté papriky
   • 1 lžíce sójové omáčky
   • olej
Recept hovězí na černém pivě připravíme takto:
Maso nakrájíme na kostky a ze všech stran důkladně osmahneme na rozpáleném oleji. K němu přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, promícháme a osmahneme. Pak zasypeme paprikou, zalijeme polovinou piva, polovinou kečupu, sójovou omáčkou, osolíme, opepříme, přidáme najemno nakrájenou feferonku a dusíme, dokud maso nezměkne. Podle potřeby podléváme pivem. Pak přidáme zbytek kečupu a podle potřeby rozředíme zbylým pivem. Při podávání posypeme velmi jemnými proužky cibule.





hovězí na černém pivě, recept, hlavní jídla


©2025KucharkaRecepty.cz